وزیر اقتصاد از تصویب مصوبه ای در شورای عالی مبارزه با پولشویی خبر داد که به موجب آن، امکان ارائه مجموعه ای از خدمات پایه بانکی از جمله افتتاح حساب به صورت غیر حضوری در بانک های کشور فراهم شده است.
به گزارش روابط عمومی و همکاری های بین الملل بانک کشاورزی به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، دکتر سید احسان خاندوزی پس از پایان جلسه شورای عالی مبارزه با پولشویی که در محل این وزارتخانه برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: دولت از سال گذشته، شورای عالی مبارزه با پولشویی را مکلف کرده بود، درباره خدمات غیر حضوری بانکی به نحوی تصمیم گیری کند که با توجه به شرایط کرونایی و مشکلات ناشی از آن، دیگر نیازی به مراجعه آنها به بانک برای بهره گیری از خدمات پایه بانکی، از جمله افتتاح حساب، نباشد.
وی با یادآوری اینکه خوشبختانه بسیاری از دیگر خدمات، مثل دریافت و نقل و انتقال پول و ... توسط بانک ها از طریق نرم افزار های موبایلی و کامپیوتری به مردم ارائه می شود، افزود: با این وجود برای استفاده از خدماتی مثل افتتاح حساب، دست کم یکبار باید بصورت حضوری مراجعه به بانک صورت می گرفت.
خاندوزی گفت: از مدت ها قبل، این مطالبه، برای تسهیل کار مردم و بویژه رعایت ملاحظات کرونایی وجود داشت که بانک ها بطور کامل برای ارائه خدمات خود بر روی پلتفرم های برخط بروند و خوشبختانه این مطالبه، امروز صورت عملی به خود گرفت.
وزیر اقتصاد عنوان کرد: در جلسه امروز شورای عالی مبارزه با پولشویی، دستورالعمل لازم در این خصوص مصوب و یا به عبارت دیگر، ممنوعیت پیشین در این ارتباط برداشته شد و از امروز بانک ها و مؤسسات اعتباری مجاز خواهند بود که تمام خدمات بانکی خود از جمله احراز هویت را بصورت برخط ارائه دهند به نحوی که هیچ نیازی به مراجعه حضوری نباشد.
وی تصریح کرد: از این پس، این امکان فراهم می شود که از طرق مختلف مثل شناخت بیومتریک، امضای دیجیتال و روش های دیگر از این دست، احراز هویت مشتریان صورت بگیرد که این کمک خوبی به توسعه و گسترش بانکداری بدون مراجعه مردم بویژه در وضعیت کرونایی می کند.
خاندوزی تأکید کرد: مصوبه شورای عالی مبارزه با پولشویی، مجموعه ای از خدمات پایه بانکی را شامل می شود که به تفصیل در دستورالعمل آن ذکر شده است اما کاربردی ترین آن برای عامه مردم، همین افتتاح حساب است.
وزیر اقتصاد در پاسخ به سؤالی در مورد چگونگی اجرای مصوبه شورای عالی مبارزه با پولشویی اظهار داشت: این بستگی به میزان آمادگی هر یک از بانک های کشور در این ارتباط دارد؛ هر چند خبر داریم که چند مؤسسه اعتباری و صندوق قرض الحسنه حتی پیش از این مصوبه نیز، این گونه خدمات را ارائه می کردند اما امروز دیگر همه بانک ها می توانند وارد رقابت در این عرصه برای ارائه خدمات غیر حضوری شوند.
خاندوزی در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص اینکه تا امروز چند بانک به سامانه سفته الکترونیک متصل شده اند، گفت: بنا بر اطلاعات رسیده، بانک آینده و صندوق قرض الحسنه رسالت، به این سامانه متصل شده اند؛ بانک ملی هم این امکان را ایجاد کرده اما چون موضوع را روی سایت اصلی خودش درج نکرده بود، ما به مدیران این بانک تذکر دادیم که برای سهولت دسترسی مردم، مراتب را در صفحه اصلی سایت خود در دسترس بگذارند که این امر در حال اجرا است.