بحران آب و معضل کاهش منابع آبی نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورها دغدغه ی دولتمردان است. تغییرات جوی در سطح زیست کره، شرایط آب و هوایی اقلیم ها ، میزان بارندگی و سطح سفره های آب زیرزمینی را دستخوش تغییرات اساسی کرده است و این بحران، بیشترین تاثیر منفی را بر روند تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی جامعه دارد. لذا مدیریت منابع آبی موجود و اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی با استفاده از روش های نوین آبیاری از اهمیت بسزایی برخوردار است و به طور ویژه در دستور کار بانک کشاورزی قرار دارد.
بانک کشاورزی از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید تا پایان تیرماه 1395 بالغ بر 5500 میلیارد ریال تسهیلات برای اجرای بیش از 20 هزار طرح آبیاری تحت فشار شامل انواع بارانی، قطره ای، سنترپیوت و سایر روش ها در سطح کشور پرداخت کرده است.
در پی تاکید مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی و سیاست گذاری دولت تدبیر و امید، دکتر مرتضی شهیدزاده رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بانک کشاورزی نیز حمایت از اصلاح الگوی مصرف آب کشاورزی و ترویج روش های نوین آبیاری را بیش از پیش مورد توجه قرار داده به طوری که پرداخت تسهیلات مذکور جزو اولویت های اعتباری بانک کشاورزی قرار دارد .
در همین راستا تخصیص 500 میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای پرداخت تسهیلات آبیاری تحت فشار در بانک کشاورزی، بیانگر آن است که این بانک به عنوان بازوی توانمند دولت در بخش اقتصاد کشاورزی، نقش اساسی در مدیریت بحران منابع آبی کشور خواهد داشت.
شایان ذکر است بیشترین میزان تسهیلات پرداختی آبیاری تحت فشار متعلق به استان های اصفهان و فارس با 18 و 12 درصد جذب اعتبار بوده است و پس از آن استان های زنجان، خراسان رضوی و کرمانشاه در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.