چهارمین مرکز بینالمللی اتحادیه اعتبارات روستایی آسیا و اقیانوسیه (آپراکا) با عنوان مرکز تعالی بانوان در بانک کشاورزی افتتاح و بهرهبرداری از آن آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی بانک کشاورزی ، در آیین افتتاح این مرکز که صبح روز شنبه هشتم شهریور ماه برگزار شد، دکتر محمد طالبی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل این بانک، طی سخنانی گفت: مهمترین مأموریت اتحادیه آپراکا که با حضور 23 کشور بیش از 56 درصد از جمعیت دنیا را تشکیل میدهند، فعالیت در بخش کشاورزی کشورهای عضو است.
وی یکی از اقدامات مناسب این اتحادیه را تشکیل کمیتههای بینالمللی دانست و خاطرنشان کرد: مرکز بینالمللی بانکداری پیوندی در بانک نبرد هند،بانکداری اسلامی در بانک اندونزی و مرکز بینالمللی بانکداری خرد در بانک راکیات اندونزی جزو این اقدامات هستند.
دکتر طالبی با اشاره به افتتاح مرکز بینالمللی تعالی بانوان به عنوان چهارمین مرکز بین المللی این اتحادیه در بانک کشاورزی، افزود: این مرکز با پیشنهاد بانک کشاورزی در شصت و سومین جلسه اتحادیه آپراکا مطرح و به تصویب اعضا رسید.
وی هدف از تشکیل این مرکز را ایجاد زمینه تعالی بانوان فعال در بخش کشاورزی کشورهای آسیا و اقیانوسیه اعلام و خاطرنشان کرد: خلق خدمات ویژه برای بانوان با هدف توان افزایی و انتقال تجارب اعضای اتحادیه آپراکا مهم ترین کارکردهای این مرکز است.
مدیر عامل بانک کشاورزی با تأکید بر ضرورت تلاش اعضا برای ارتقای جایگاه ملی و بینالمللی به عنوان اساسیترین مأموریت مرکز تعالی بانوان گفت: به دلیل رویکرد مترقی نسبت به بانوان و تجارب موفقی که در این زمینه به ویژه در بانک کشاورزی وجود دارد، جمهوری اسلامی ایران می تواند در پیشبرد اهداف مرکز تعالی بانوان نقش موثری داشته باشد.
وی توجه رهبران جمهوری اسلامی ایران به نقش و جایگاه بانوان، تصدی برخی مسئولیت های اقتصادی و اجتماعی بانوان همچنین سطح آموزش، تخصص و حرفهای آنان که در حوزههای علمی و پزشکی نقش زیادی دارند را از دیگر دلایل وجود چنین ظرفیتی در کشور ایران دانست و گفت: بسیاری از کارآفرینان،کارشناسان و مجریان زن در حوزه اقتصادی به ویژه در بخش کشاورزی فعالند و حضورشان در این حوزه موثر است.
دکتر طالبی به این سخن بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران که در عبارتی خاص فرمودند این بانوان هستند که مردان بزرگ را می سازند تا جامعه را هدایت کنند اشاره کرد و گفت:تجربه ایران میتواند در اختیار سایر کشورها قرار بگیرد و مرکز تعالی بانوان آپراکا نیز می تواند محل خوبی برای برنامههای آموزشی، بازدیدهای مطالعاتی و انجام طرحهای منطقهای برای توانمند سازی زنان باشد.
وی ارائه خدمات کارشناسی فنی ، چاپ و نشر کتب و جزوات که توسط این مرکز انجام میشود را در ارائه اطلاعات به کشورهای عضو موثر دانست وخاطر نشان کرد: برای اجرای وظایف تعیین شده فعالیت مرکز تعالی بانوان اتحادیه آپراکا آغاز میشود و نتایج برنامه ها و راهنمای عملیات تأمین مالی بانوان پس از تصویب کمیته اجرایی آپراکا برای سایر اعضا نیز ارسال خواهد شد.
مدیرعامل بانک کشاورزی با اشاره به قدمت فعالیت و تجربه 81 ساله این بانک در زمینه اعتبارات خرد از پیشنهاد این بانک برای تشکیل کمیته بینالمللی اعتبارات خرد به دبیر کل اتحادیه آپراکا خبرداد.
وی با اشاره به 5/1 میلیون قرارداد پرداخت تسهیلات به کشاورزانی که در سطح خرد فعالیت می کنند همچنین حدود 2 میلیون قرارداد بیمه کشاورزی تصریح کرد : بانک کشاورزی می تواند این تجربیات را از طریق مرکز بینالمللی اعتبارات خرد به سایر اعضا انتقال بدهد .
دکتر طالبی افزود: این طرح باید در شصت و چهارمین اجلاس اتحادیه آپراکا بررسی و تصویب شود.
بر اساس این گزارش ، مراسم افتتاحیه مرکز تعالی بانوان اتحادیه اعتبارات کشاورزی و روستایی آسیا و اقیانوسیه( آپراکا) در بانک کشاورزی با حضور دکتر محمد طالبی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل، اعضای هیئت مدیره و مدیران این بانک، نمایندگان اتحادیه آپراکا و سازمان ملل، همچنین دیگر مقامات کشوری از معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، سازمان محیط زیست، وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی ، امور خارجه، جهاد کشاورزی،تعاون ،کار و رفاه اجتماعی و .... صبح روز شنبه هشتم شهریور ماه با خوش آمد گویی ارغوان فرزین معتمد معاون مستقل در امور همکاری های بین الملل بانک کشاورزی در تهران برگزارشد.
این گزارش می افزاید، سخنرانی مدیرکل همکاری های چندجانبه اقتصادی وزارت امور خارجه،نماینده مقیم سازمان ملل در ایران،دبیرکل فعلی و سابق اتحادیه اعتبارات روستایی آسیا و اقیانوسیه (آپراکا)، نماینده معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری همچنین معاون مستقل در امور همکاری های بین الملل بانک کشاورزی از مهم ترین برنامه های این مراسم بود.
گفتنی است انجام تحقیقات و مطالعات در ارائه خدمات ویژه به بانوان، بانک پذیر کردن زنان فعال در بخش کشاورزی، برگزاری همایشها، دوره های آموزشی، بازدیدهای مطالعاتی مرتبط، انجام پروژههای مشترک بین المللی در این حوزه، افزایش اعتبار منطقه ای در زمینه تامین مالی کشاورزی و روستایی، افزایش حضور منطقه ای و بین المللی، ارتقای سطح دانش و تخصص کارکنان، افزایش کیفیت اسناد و دستورالعمل های تدوین شده، طراحی خدمات و محصولات بانکی ویژه زنان، توسعه ظرفیت های سازمانی و ایجاد زمینه نوآوری و خلاقیت از مهم ترین اهداف راه اندازی مرکز تعالی بانوان اتحادیه اعتبارات کشاورزی و روستایی آسیا و اقیانوسیه در بانک کشاورزی است.