رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بانک کشاورزی گفت: ارزش واقعی آب بهدلیل کاهش نزولات آسمانی، افزایش جمعیت و تحول در الگوی مصرف به اندازه طلاست و برای جلوگیری از بحران آب باید فرهنگ مدیریت مصرف آب را در کشور نهادینه کنیم.
به گزارش روابط عمومی بانک کشاورزی، دکتر مرتضی شهید زاده در پنل تخصصی نخستین هماندیشی سیاستگذاران منابع آب با عنوان «اقتصاد، جامعه و منابع آب» با اعلام این مطلب افزود: با حمایت از طرح های دانش بنیان و ترویج تفکر و مدیریت جهادی می توان وضع موجود را بهبود بخشید.
وی گفت: سیاست بانک کشاورزی در مدیریت عرضه و تقاضای آب در برنامههای توسعه کشور که از سوی وزارت جهاد کشاورزی و دولت ابلاغ می شود، ارتقای بهرهوری عوامل تولید با تاکید بر عامل سرمایه بهعنوان منبع مهم رشد اقتصادی و توجه ویژه به ارتقای بهرهوری در حوزههای آب و انرژی است.
مدیر عامل بانک کشاورزی افزود: کاهش میزان مصرفی انرژی آب در بخش زراعت و باغبانی به عنوان یک شاخص مهم در دستور کار این بانک قرار گرفته است.
وی یادآورشد: بانک کشاورزی برای تحقق این سیاست و تخصیص بهینه عامل سرمایه و تامین مالی طرحهای مرتبط با موضوع آب، با همکاری وزارت جهادکشاورزی و نیز با استفاده از سایر ظرفیتهای قانونی، برنامههای اجرایی خوبی تدوین کرده است.
دکتر شهیدزاده با بیان اینکه برای اجرای سیاستهای بانک کشاورزی برنامههای عملیاتی تامین مالی و اعتباری این بانک تدوین شده است، گفت: طرحهای استحصال و انتقال آب، طرحهای بهرهبرداری از آبهای غیرمتعارف و بازچرخانی آب، طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری، طرحهای روشهای نوین آبیاری تحت فشار، طرح کشتهای متراکم گلخانهای، طرح احداث شبکههای آبیاری و زهکشی، طرح تسطیح و یکپارچهسازی زمینهای کشاورزی، طرح پوشش و لولهگذاری انهار کشاورزی، طرح تغییر الگوی کشت با رویکرد کاشت گیاهان کممصرف و مقاوم به خشکی با توجه به اقلیم منطقه، طرح احداث استخرهای ذخیره و تنظیمی برای افزایش کارآیی آب و کاهش تلفات آبیاری و طرح ساماندهی نظام آبیاری و بهرهبرداری مطلوب و بهینه از منابع آب در مراحل مختلف جزو طرحهایی است که در اولویت پرداخت تسهیلات قرار دارد.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بانک کشاورزی تصریح کرد:با هدف سهولت در اجرای این برنامهها، افزایش حدمناسب تصویب تسهیلات تا دو برابر حد مناسب مجاز تصویب تسهیلات به مدیریتها و شعب استانها، افزایش سقف ضمانتی پرداخت تسهیلات، افزایش ضریب توثیق زمینهای مشاع به 90 درصد همانند زمینهای ششدانگ و تسریع در روند بررسی و عقد قرارداد در خطمشی اعتباری سالانه بانک کشاورزی لحاظ شده است.
دکتر شهید زاده با بیان اینکه بانک کشاورزی همواره مجری سیاست بخش کشاورزی کشور در زمینه تامین اعتبار لازم بوده است، بر اجرای منویات مقام معظم رهبری، دستور ریاست جمهوری و ریاست مجلس شورای اسلامی در تدوین و اجرای برنامههای ملی و ظرفیتهای قانونی تأکید کرد و گفت: امیدواریم خدمات و فعالیتهای این بانک برای تامین مالی و اعتباری لازم برای اجرای طرحهای مرتبط با موضوع آب کشور بیش از پیش افزایش یابد و بانک کشاورزی نیز بتواند دوش به دوش و همگام با فعالیت سایر نهادها و موسسههای مالی و اعتباری و با الهام از اصل انقلاب، بیش از پیش در خدمت کشاورزان و روستاییان کشور انجام وظیفه کند.
وی در خاتمه سخنانش گفت: دولت باید به مجمع بانک ها اختیارات بیشتری بدهد تا احکام مجمع حکم قانون را داشته باشد و بانک بتواند با اختیارات و سرعت بیشتری ادامه بدهد.
این گزارش می افزاید؛ نخستین همایش هماندیشی ملی سیاستگذاران منابع آب با عنوان «بهرهوری و حکمرانی پایدار منابع آب» صبح روز پنجشنبه 25 دی ماه با حضور مهندس حمید چیتچیان وزیر نیرو ، دکتر حسامالدین آشنا مشاور فرهنگی رییسجمهور، مهندس محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی،دکتر مرتضی شهیدزاده مدیرعامل بانک کشاورزی، دکتر معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست و جمعی دیگر از مسئولان در مرکز همایشهای وزارت نیرو برگزار شد.