مهندس داور ماهیکار عضو هیئت مدیره بانک کشاورزی:مبارزه با فساد عامل پیشرفت کشور است
عضو هیئت مدیره بانک کشاورزی فساد ستیزی و شفاف سازی را جزو ویژگی های اقتصاد مقاومتی و یکی از عوامل پیشرفت کشور دانست.
به گزارش روابط عمومی بانک کشاورزی مهندس داور ماهی کار که در نخستین روز از دومین همایش سراسری روسای شعب این بانک سخن می گفت، با اعلام مطلب فوق افزود:فساد از دیدگاه مدیریت اسلامی خروج از ضوابط قانونی و شرعی است و بر اساس تعریف بانک جهانی به معنی سوء استفاده از اختیارات برای کسب منافع شخصی است.
وی با بیان اینکه آثار فساد برای نظام بانکی نتایج خطرناکی دارد اضافه کرد: خدشه دار شدن اعتماد جامعه،سلب اطمینان مردم،زیر سوال رفتن سازمان و لکه دار شدن حیثیت سازمانی وذینفعان آن جزو مخرب ترین آثار آن هستند.
مهندس ماهی کار تلاش برای شناسایی علمی فساد و مبارزه با مظاهر شوم آن را از ضرورت های صیانت و ارتقای سلامت اداری دانست و افزود: روسای شعب بانک در کنترل های داخلی شعب باید به محیط کنترلی سازمان،ارزیابی ریسک ها،قوانین و مقررات مورد استفاده در سالم سازی محیط کار،ارتباطات و اطلاعات و نظارت سیستمی کنترل های داخلی را مورد توجه و در دستور کار قرار دهند.
عضو هیئت مدیره بانک کشاورزی با بیان اینکه روسای شعب باید دانش بانکی لازم را داشته باشند کسب این دانش را مستلزم داشتن اطلاعات لازم،تجربه کافی و نگاه جدید به مسائل دانست و تصریح کرد:داشتن مهارت های فنی،ادراکی و انسانی در فرآیند مدیریتی روسای شعب ضروری است.
وی گفت:روسای شعب که در سطح مدیران عملیاتی قرار گرفته اند، زمانی موفق خواهند بود که با داشتن مهارت ادراکی ، شناخت از سازمان و پیچیدگی های حاکم بر آن، مهارت انسانی توانایی انجام کار با دیگران و ایجاد انگیزه در آنان را داشته باشند
عضو هیئت مدیره بانک کشاورزی با تأکید بر ضرورت داشتن مهارت های فنی برای روسای شعب به موضوع مهارت فنی از بٌعد نظارتی و کنترلی اشاره کرد و متذکر شد: رئیس شعبه ای موفق است که مهارت مالی وحسابداری، مهارت حقوقی، مهارت ارائه خدمات مشاوره ای به مشتریان،مهارت مربی گری،مهارت اعتباری ووصول ، مهارت بازاریابی و مهارت کنترلی ونظارتی داشته باشد.
مهندس ماهی کاردر تشریح مهارت های کنترلی ونظارتی به ضرورت کنترل های روزانه،هفتگی،ماهانه و سالانه اشاره کرد و گفت: از روسای شعب انتظار می رود بر نحوه پوشش کارکنان،آراستگی محیط کار، امادگی جسمی و روحی همکاران،رعایت وقت شناسی کارکنان ،مهیا بودن ابزار وتجهیزات مورد نیاز برای ارائه خدمت،صحت برخورد متقابل مشتری و همکار همچنین بر سلامت رابطه بین مشتری و همکار نظارت داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به دیدگاه بخش حراستی در خصوص نظارت روسای شعب پرداخت وگفت: از این منظر نظارت بر حفاظت اسنادی،اطلاعاتی و گفتاری و نظارت بر حفاظت گفتاری و فیزیکی شعبه مورد تأکید بوده و هرگاه ناظر به عنوان چشم سازمانی به درستی به وظایف خود عمل کند آسیب های احتمالی در کار به حداقل خواهد رسید.
مهندس ماهی کار در ادامه سخنانش به تشریح برخی علل آسیب ها در سطح نظام بانکی کشور اشاره و خاطر نشان کرد: در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی باید باعزمی جزم با فساد مبارزه کنیم زیرا به فرموده مقام معظم رهبری فساد ابزار دشمن و عامل بی ثمر شدن خدمات است و مبارزه با آن عامل پیشرفت کشور می شود.
وی در خاتمه سخنانش سیاست های برون رفت از رکود تورمی را برای حاضران تشریح کرد و گفت:در این راستا اقدام به رعایت برخی نکات در سیاست های اعتباری و تلاش برای تجهیز منابع به منظور ارتقای ظرفیت تسهیلات دهی و از آن جمله فروش اموال منقول و غیر منقول و دارایی های مازاد طی دوره پنج ساله مورد تأکید جدی بوده و خواستار اهتمام جدی روسای شعب در این ارتباط شد.