نشست مشترک اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با مدیران بانک کشاورزی عصر روز یکشنبه دوم شهریورماه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بانک کشاورزی در این نشست عباس رجایی رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی طی سخنانی ضمن قدردانی از اقدامات و تلاش های مجموعه کارکنان این بانک به نقاط قوت وضعف تأمین نقدینگی بخش کشاورزی اشاره و بر سرعت بیشتر فرآیند تأمین تسهیلات تأکید کرد.
وی با اشاره به فعالیت بیمه های تجاری در کشور خاطر نشان کرد: برنامه ریزی لازم برای حضور این بیمه ها در بخش کشاورزی یکی از موضوعات مهم و نیازمند حرکت جهادی است.
رئیس کمیسیون کشاورزی،آب ومنابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وقتی دو نهاد مالی(بانک کشاورزی و صندوق حمایت از بخش کشاورزی) در بخش کشاورزی فعالیت می کنند جای سوال دارد چرا از بانک های دیگر در زمینه خرید تضمینی محصولات کشاورزی استفاده می شود.
وی افزود: بانک های تجاری به همان اندازه که از این راه منفعت می برند به بخش کشاورزی خدمت ارائه نمی دهند که باید درباره آن چاره اندیشی کرد.
رجایی با تأکید بر موضوع برند سازی و مدیریت زنجیره در بخش کشاورزی تصریح کرد: مصوبه قانونی مجلس در این زمینه نیز وجود دارد ضمن اینکه درباره شهرک های کشاورزی تا کنون به نتیجه ای نرسیده ایم.
وی در خاتمه سخنانش با اشاره ضرورت ایجاد هماهنگی بین بانک کشاورزی و وزارت جهاد کشاورزی در اولویت بندی منابع بانکی ، بر لزوم تعامل این بانک با کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز تأکید کرد.
بر اساس این گزارش دکتر محمد طالبی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بانک کشاورزی نیز در سخنان خود ، با اشاره به شرایط حاکم بر اقتصاد کشور و بخش کشاورزی گفت: تمام توان خود را برای خدمت به بخش کشاورزی به کار بسته ایم.
وی اضافه کرد: در سال 1392 نیز با توجه به همه شرایط، برنامه های جدید در بخش کشاورزی مطرح شد که بانک کشاورزی خود را برای حرکت در راستای برنامه های دولت آماده کرد.
مدیرعامل بانک کشاورزی در تشریح برنامه های این بانک به موضوع تولید گندم اشاره کرد و گفت: این بانک با ارتباط نزدیکی که با معاونت های مربوطه در وزارت جهاد کشاورزی دارد، برنامه هایی را برای تأمین سرمایه درگردش این بخش تدوین و دستورالعمل اجرایی آن نیز به مدیریت های استانی ابلاغ شده است.
دکتر طالبی پرداخت تسهیلات در بخش مکانیزاسیون را یکی دیگر از برنامه های مهم معرفی واعلام کرد سال گذشته مبلغ 7500 میلیارد ریال به این بخش اختصاص یافت که توزیع استانی شد.
وی درباره مسائل مربوط به شبکه های آبیاری گفت: از محل منابع داخلی بانک کشاورزی و با تضمین دولت در سال 1392 تسهیلاتی به 14 هزار هکتار از اراضی استان خوزستان اختصاص یافت که با پیگیری های انجام شده توسط جهاد نصر به عنوان پیمانکار طرح در دست اجراست و تا کنون دو قسط آن نیز پرداخت شده است.
دکتر طالبی همچنین به اختصاص 5/1 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای اجرای 550 هزار هکتاری استان های خوزستان و ایلام که از سال 75 تا کنون راکد مانده بود اشاره کرد و گفت: بنا بر فرمان مقام معظم رهبری عاملیت پرداخت به بانک کشاورزی واگذار شد که 640 میلیارد تومان ان به حساب بانک واریز شد و از این مبلغ ، 260 میلیارد تومان به عنوان قسط اول و دوم در وجه شرکت پیمانکار پرداخت شده است.
مدیرعامل بانک کشاورزی از اختصاص مبلغ 500 میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی به استان سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: برای بهره برداری از آبهای مرزی نیز مبلغ 8 میلیارد دلار اختصاص یافته است که با عاملیت بانک های کشاورزی وسپه توزیع خواهد شد.
وی گفت: مدیریت زنجیره در بخش کشاورزی یکی از موضوعاتی است که پس از ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی مورد توجه این بانک قرار گرفت و از سال 92 آغاز شد و در سال 93 نیز 15درصد از تسهیلات به این بخش اختصاص یافته است.
دکتر طالبی با بیان اینکه در این زمینه باید الگو های زنجیره ای مناسب برای کشور ما مورد توجه قرارگیرد خاطر نشان کرد، در این زمینه نیازمند فرهنگ سازی و تدوین آیین نامه های مناسب هستیم.
وی درباره اختصاص 10 درصد از منابع صندوق توسعه ملی در سال جاری به بخش کشاورزی گفت: روش و فرآیند بهره مندی از این منابع متقاضیان را با زحمت مواجه می کند و برای کاهش نگرانی های موجود باید روش های مناسبی را تعریف کرد.
دکتر طالبی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع رشد سود سپرده ها در سال92 اشاره کرد و گفت: این اتفاق بانک کشاورزی را در زمینه رقابتی با مشکلاتی مواجه کرد که البته امسال با تجدید نظری که شد نرخ سود نیز تعدیل شد و شرایط بهتری فراهم خواهد شد.
وی در خاتمه سخنانش به راه اندازی سامانه الکترونیکی مدیریت اعتبارات خرد این بانک اشاره کرد و گفت: این سامانه با توجه به تعداد مشتریان خرد از اول مهر ماه سال گذشته راه اندازی شده است.
این گزارش می افزاید: نشست مشترک اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با مدیران بانک کشاورزی عصر روز یکشنبه دوم شهریورماه برگزار شد و علاوه سخنرانی رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس و مدیرعامل این بانک، حشمت الله نظری نیز گزارشی از عملکرد بانک کشاورزی در سال 92 ارائه کرد.