بانک کشاورزی و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری با هدف به کارگیری ظرفیت های بازار پول و سرمایه کشور برای رشد و توسعه محصولات و خدمات دانش بنیان، در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، تفاهم نامه همکاری دوجانبه امضا کردند .
به گزارش روابط عمومی بانک کشاورزی، روح اله خدارحمی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بانک کشاورزی در جلسه امضای این تفاهم نامه با اشاره به قدمت و پیشینه مثبت بانک کشاورزی در حمایت از طرح های نوآور در بخش کشاورزی و صنایع غذایی، اظهار داشت: بانک کشاورزی به عنوان تامین کننده مالی طرح های بخش کشاورزی و صنایع غذایی ، توجه ویژه ای به افزایش بهره وری در تولید و استفاده بهینه از منابع دارد و تنها راه برای حصول این مقصود، استفاده وسیع از دانش و فناوری است لذا نوآوری، نوگرایی و حمایت از طرح های دانش بنیان همواره به عنوان یک راهبرد، سرلوحه برنامه های اعتباری و در دستورکار این بانک قرار داشته است .
وی با اشاره به طرح های دانش بنیان چون تولید جلبک در مازندران، تولید کربن فعال از باگاس نیشکر در خوزستان، طرح دانش بنیان دارویی در آذربایجان غربی و همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی، اجرای طرح های نوین آبیاری تحت فشار، تاسیسات مدرن گلخانه ای و طرح های پرورش ماهی در قفس را از جمله حمایت های بانک کشاورزی از طرح های دانش بنیان و نوآورانه برشمرد.
خدارحمی افزود: برای سال آینده، حمایت ویژه از طرح های دانش بنیان را در اولویت اعتباری بانک قرار داده ایم تا طرح های موجه را بدون محدودیت با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی و سایر منابع در دسترس حمایت کنیم. وی درباره تضمین تسهیلات گفت: برای سهولت امر، سعی می کنیم ترکیبی از تضامین را درنظر بگیریم و در عین حال پیشنهاد می کنیم صاحبان ایده با کارآفرینان بزرگ پیوند بخورند و یا از ظرفیت هایی چون تضامین صندوق ها استفاده خواهد شد.
مدیرعامل بانک کشاورزی در پایان با بیان این که این تفاهم نامه تاکیدی بر اعلام آمادگی بانک کشاورزی است، اظهار امیدواری کرد با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، طرح های نوآورانه بیشتری در بخش کشاورزی و صنایع غذایی اجرا شود تا شاهد بهبود کیفیت و سطح تولید محصولات باشیم و در مسیر اجرای راهبردهای مقام معظم رهبری و اهداف اقتصاد مقاومتی توفیق بیشتری حاصل کنیم.
بر اساس این گزارش، علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این جلسه ، با اشاره به مشکلات سرمایه گذاری در حمایت از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها در کشور، بر لزوم حمایت مالی و بیمه ای ازسوی نهاد های مرتبط به وِیژه بانک ها تاکید کرد و گفت: طبق مصوبه اخیر صندوق توسعه ملی، شرکت های دانش بنیان با معرفی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به صورت مستقل با بانک ها قرار داد منعقد خواهند کرد و این اتفاق مثبتی است.
وی در ادامه سخنان خود ضمن قدردانی از تعامل مثبت بانک کشاورزی، اظهار امیدواری کرد با امضای این تفاهم نامه ارتباط فعالانه ای ایجاد شود و به زودی شاهد تاثیر مثبت این همکاری مشترک باشیم. وی همچنین آمادگی ستادهای مرتبط با حوزه کشاورزی در این معاونت را برای هم افزایی و ارائه خدمات مشاوره ای به بانک کشاورزی اعلام کرد.
این گزارش می افزاید، پرداخت تسهیلات به شرکت های دانش بنیان و فناور به ویژه در بخش کشاورزی و صنعت از منابع بانک، صندوق توسعه ملی یا سایر منابع بر اساس مقررات جاری بانک، همکاری در تاسیس و توسعه فعالیت صندوق های سرمایه گذاری جسورانه، استفاده از پتانسیل های شبکه هدایت سرمایه گذاری بانک کشاورزی برای ارتقای دانش و مهارت های کارآفرینان در حوزه های تخصصی مالی و سرمایه گذاری بخش کشاورزی، استفاده از ظرفیت های متقابل پژوهش های کاربردی در زمینه های ایجاد وتقویت استارت آپ، فناوری مالی، طراحی مدل های کسب و کار اینترنتی در بخش کشاورزی و همکاری برای راه اندازی و تقویت سامانه تامین مالی جمعی در مجموعه بانک کشاورزی از جمله مفاد این تفاهم نامه است.