مدیر عامل بانک کشاورزی با بیان این که تولید صادراتی، نقطه شروع صادرات است گفت: بانک کشاورزی کمک به تولید صادراتی و حمایت از تولید با هدف صادرات را به عنوان یک راهبرد اتخاذ کرده است و در پذیرش طرح های سرمایه گذاری به عنوان یک اولویت به آن تأکید می شود.
به گزارش روابط عمومی بانک کشاورزی، روح اله خدارحمی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بانک کشاورزی در اولین همایش تأمین مالی صادرات که توسط سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد اظهار داشت: در بخش کشاورزی سه سیاست کلان وجود دارد که تولید پایدار را در بخش کشاورزی ما دنبال می کند و در کنار آن دانش بنیان بودن تولید و اصلاح روش ها برای افزایش بهره وری مورد توجه بوده و صادرات در کنار این مسائل مدنظر است، زیرا محدود بودن به بازار داخلی باعث می شود از پتانسیل و امکانات خودمان کمتر استفاده کنیم.
مدیرعامل بانک کشاورزی بیان داشت: بانک کشاورزی به عنوان تأمین کننده مالی بخش کشاورزی، صادراتی بودن تولیدات کشاورزی را مدنظر قرار می دهد، به طوری که در سال های اخیر پروژه هایی اجرا شده است که محصولات آن در کشورهای منطقه عرضه می شود.
خدارحمی افزود: باتوجه به این که ال سی های صادراتی بسیار محدود هستند بنابراین ما در بانک کشاورزی ، خود را ملزم به گسترش امور صادراتی کرده ایم و قدم هایی را در این زمینه برداشته ایم و در برنامه هایمان آن را دنبال می کنیم.
مدیرعامل بانک کشاورزی اظهار داشت: خط اعتباری ویژه ای که بانک کشاورزی در بخش صادرات به کمک صندوق توسعه ملی از دو سال پیش برقرار کرده است، خط اعتباری ریالی است که به صادرکنندگان، برای فرآوری محصولات صادراتی، تسهیلات داده می شود؛ که این هم کمک موثری می تواند باشد.
وی گفت: در سال 95 و امسال با استفاده از این خط اقدامات خوبی در بازار پسته انجام شده است. بنابراین نابسامانی در بازار پسته دیده نشد و تولیدکننده و صادرکننده رضایت نسبی از این امر حاصل کردند.
خدارحمی افزود: با استفاده از خط اعتباری که از صندوق توسعه ملی بانک کشاورزی دریافت شده است، امکان دادن ارز به صادرکنندگان وجود دارد و صادرکنندگان می توانند با نرخ 3.5 درصد از این تسهیلات استفاده کنند.
خدارحمی اظهار داشت: البته برای دادن این تسهیلات تضامین معتبری خواسته می شود و شرکت ها و صادرکنندگان که تمکن مالی خوبی دارند از آن می توانند استفاده کنند، ولی پرداخت ریسک ارزی هم بر عهده خود صادر کننده است.
وی افزود در حال حاضر خط اعتباری ریالی 4000 میلیارد ریال برای استفاده صادرکنندگان محصولات صادراتی بخش کشاورزی برقرار است و صادرکنندگان محصولاتی مثل پسته، زعفران، کشمش، خرما و حتی سیب و پرتقال و کیوی می توانند از این امکان استفاده کنند.
خدارحمی با اشاره به بهبود روابط بانکی در مقایسه با قبل از دستیابی به توافق هسته ای، اضافه کرد که روابط کارگزاری بانک کشاورزی از 10 مورد به 140 مورد در 60 کشور جهان افزایش پیدا کرده است.