وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر امر تولید برای سومین سال پیاپی در تعیین شعار سال، اظهار داشت: بانک ها در زمینه پشتیبانی و مانع زدايي از تولید با تمام قوا و جدیت وارد عمل شوند .
به گزارش روابط عمومی و همکاری بین الملل بانک کشاورزی به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، دکتر فرهاد دژپسند تاکید کرد: نظام بانکی کشور در سال جدید باید در کنار تقویت طرف عرضه و اعطای تسهیلات مستقیم به واحد های تولیدی، تمرکز خود را بر حوزه مغفول مانده طرف "تقاضا" گذاشته و از طریق اعطای تسهیلات به مردم جهت خرید کالای ایرانی، نسبت به ساماندهی این حوزه اقدام کنند.
وزیر اقتصاد با بیان این مطلب، اعمال این سیاست را بهترین نوع حمایت از تولید عنوان کرد و افزود: بانک ها در این ارتباط می توانند قراردادهایی را با بنگاه های تولیدی یا سازمان های اجرایی منعقد کنند و با این کار منابعی تزریق می شود که برگشت پذیر بوده و ریسک کمتری دارد و اهداف مورد نظر را نیز پوشش می دهد چه بسا که اگر بنگاه های تولیدی ما تقاضای های مکفی داشته باشند اینقدر سریع دچار چالش نمی شوند.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه حوزه "عرضه" را نیز نباید و نمی توان رها کرد، خواستار سیاست گذاری درست و دقیق در این حوزه شد، بطوریکه تأمین مالی پروژه هایی که پیشرفت بالا داشته و با تزریق منابع بانک به بهره برداری می رسند، در اولویت قرار گیرند.
وی به مسأله سرمایه در گردش بنگاه های تولیدی و اقتصادی اشاره کرد و اظهار داشت: بانک ها به عنوان امين سپرده گذاران باید در تخصيص منابع بگونه ای عمل کنند که منتهی به افزايش نرخ بهره برداری از ظرفیت تولید شود.
دکتر دژپسند افزود: اگر بانک ها در ارزیابی تقاضاهاي دريافت تسهيلات مبتني بر توجيه فني و اقتصادي به صورت دقيق و حرفه اي عمل كنند، می توانند نظام بنگاه داری کشور را نيز اصلاح کنند.
وی با اشاره به اینکه عمده طرح ها و پروژه های بزرگ كشور معمولأ با مشاركت بانک ها اجرا شده است گفت: معتقدیم، خدمات بي بديل نظام بانکی در حمايت از رشد و توسعه اقتصادي كشور آنطور كه بايد مورد توجه و تقدير قرار نگرفته است.
دکتر دژپسند با بیان اینکه "با وجود برخی هجمه ها، نظام بانکی همچون هميشه در خدمت اقتصاد كشور است" گفت: فعالان اقتصادی بخصوص در مراودات بین المللی وابسته به نظام بانکی هستند و بانک ها در بسیاری از زمینه ها بصورت بنیانی و بنیادی نقش داشته و عامل تحول هستند.
وی تصریح کرد بانك ها باید بطور ساماندهي شده و مستمر، اقدامات و خدمات خود را به آگاهي مردم برسانند.
وزیر اقتصاد با اشاره به بخشی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در سال جدید و توجه ایشان به نظام بانکی کشور اظهار داشت: این سومین سال پیاپی است که نامگذاری شعار سال توسط مقام معظم رهبری معطوف و مربوط به مقوله تولید است و از اين رو ضرورت دارد نظام بانكي كشور همانند هميشه در راستاي تحقق شعار سال پيشگام بوده و عملكرد خود را نیز اطلاع رساني كند.
وی یادآور شد: به منظور تقويت حمايت نظام بانکی از بخش هاي توليدي، لازم است بانك ها نيز پشتيباني شده و موانع كسب و كار آنها نيز مرتفع شود.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه نباید میان بانک ها و بازار سرمایه احساس رقابت وجود داشته باشد، خواستار ارائه مدلی ترکیبی، تعاملی و تکاملی توسط بانک ها و بازار سرمایه به نحوی شد كه ضمن تسهيل و تسريع در تامين مالي بنگاه ها، بخشي از تامين مالي بلندمدت و كلان به بازار سرمايه منتقل شود.
دکتر دژپسند در ادامه به واحدهای تملیک شده تولیدی توسط بانک ها اشاره کرد و گفت : بانك ها هيچ تمايلي به تمليك واحدهاي توليدي ندارند مگر اينكه پس از مساعدت هاي مكرر، در ايفاي تعهدات خود به سپرده گذاران، به اجبار واحد توليدي را تمليك مي كنند و بر اساس بررسي هاي صورت پذيرفته، عمده اين واحدها قبل از تمليك تعطيل بوده اند.
وی افزود: بانک ها باید برای رهایی از هجمه های غيرمنصفانه مرتبط با این مسأله و در راستای تحرک تولید، طرحی با موضوع آزاد سازی واحد های تملیکی بانک ها با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانك مركزي و بازار سرمایه ارائه دهند.
دکتر دژپسند با اشاره به اینکه یکی از وظایف وزارت اقتصاد کمک به نظام بانکی کشور است گفت: برای گذار از نظام اقتصادی بانک محور به بازار سرمایه محور هنوز زمان نیاز داریم، هر چند که رابطه تکمیلی بین این دو وجود دارد به طوری که باید بازار سرمایه و بانک های کارآمد در راستای کمک به یکدیگر باشند و چه بسا با کمک به بازار سرمایه، باعث قوام و استحکام خودشان می شوند.
وی در مورد احتمال تغییر در نرخ سود بانکی نیز گفت: طبیعتاَ شرایط اقتصادی حاضر، اقتضائات جدیدی را طلب می کند اما اين امر مي بايست مورد بررسي بيشتري قرار گرفته و به تدريج انجام شود.