مهندس داور ماهی کار رییس هیات مدیره بانک کشاورزی در مراسم تودیع و معارفه مدیر سابق و جدید شعب بانک کشاورزی استان خراسان جنوبی ضمن برشمردن اولویت های بخش کشاورزی، برنامه ها و تلاش های این بانک برای رونق تولید را تشریح کرد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت شعب بانک کشاورزی استان خراسان جنوبی، مهندس ماهی کار در این مراسم که روز هشتم آبان ماه با حضور نماینده مردم شهرستان های سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی، معاون امور اقتصادی استانداری،مدیران ادارات استان ، روسای شعب و همکاران مدیریت برگزار شد، گفت: ارتقای امنیت غذایی ،تولید کالاهای اساسی، کاهش وابستگی به واردات و استفاده بهینه از قابلیت ها و ظرفیت های کشاورزی از اولویت های این بخش است.
وی با تاکید بر بهره وری و امنیت غذایی گفت: تامین سلامت جامعه در گرو امنیت غذایی است و بهره وری در بخش کشاورزی از بعد کمیت و کیفیت، کار را به جایی می رساند که ادامه تولید در این بخش مقرون به صرفه باشد.
ماهی کار افزود: سطح اراضی تجهیز شده به سیستم های نوین آبیاری به ۲/۲ میلیون هکتار و تولید محصولات کشاورزی از ۱۰۵۰ گرم در سال 1392 بازای یک متر مکعب آب مصرفی به ۱۳۴۰گرم در سال ۱۳۹۷ رسیده است.
وی با بیان اینکه رونق تولید در سه مقیاس کلان، میانه و خرد مد نظر است، افزود: در این سطوح مسائلی وجود دارد که برای حل آن ها برنامه های عدیده ای در دستور کار بانک کشاورزی قرار گرفته است.
رئیس هیات مدیره بانک کشاورزی با اشاره به اینکه در مقیاس کلان در مسیر رونق تولید، موضوع نهاد سازی و سیاست های پولی و مالی مطرح است،تشریح کرد: بانک کشاورزی علاوه بر حمایت از تولید کنندگان انفرادی،توجه به کسب و کارهای شرکتی و هولدینگ ها را مورد تاکید قرار داده و در مسیر پیگیری مسائل مطروحه واحدی را تحت نام بانکداری شرکتی در ساختار سازمانی خویش ایجاد کرده است. افزون بر آن برای پایداری کسب و کارها در شرایط فعلی با توجه به نرخ بازده داخلی طرح ها و نرخ تورم کشور و رقابتی کردن بخش کشاورزی منابع ارزان قیمتی به ویژه در چهار فعالیت اصلی توسعه مکانیزاسیون، کشت گلخانه ها پرورش ماهی در دریا و حفاظت از آب و خاک تزریق می کند.
وی با بیان اینکه مقرر است در سال جاری ۵۲۰هزار میلیارد ریال تسهیلات توسط شعب تابعه این بانک پرداخت شود گفت: بخش عمده ای از منابع مذکور در امر اولویت های راهبردی در بخش کشاورزی مصرف خواهد شد.
ماهی کار واگذاری امور به بخش خصوصی،مدیریت ریسک در کشاورزی ،بهسازی و نوسازی صنایع تبدیلی،تکمیلی و فرآوری محصول و تامین سرمایه در گردش مورد نیاز را از موارد مطرح در مقیاس میانه در رونق تولید عنوان داشت و افزود: بخش اعظمی از امور مربوط به تهیه و نظارت بر طرح ها و عملیات اعتباری در این بانک به بخش خصوصی واگذار شده و در ارتباط با مدیریت ریسک در بخش کشاورزی نیز سالانه با انعقاد یک میلیون و ۸۱۰ هزار قرار داد بیمه ای، قدم های موثری در حمایت از کشاورزان خسارت دیده توسط بانک برداشته شده است. ضمن اینکه سهم قابل قبولی از پرداختی های بانک برای حمایت از نوسازی و بهسازی صنایع تبدیلی و تکمیلی و فرآوری محصولات کشاورزی مصرف شده است .
رییس هیات مدیره بانک کشاورزی ادامه داد: در مقیاس خرد نیز، تامین مالی زنجیره های ارزش و واگذاری بخشی از امور به اتحادیه ها و تعاونی ها و تشکل ها مطرح است که اهتمام روی این دو در خط مشی اعتباری بانک که برگرفته از مضامین اقتصاد مقاومتی است مورد تاکید واقع شده است.
ماهی کار با اشاره به نقش استارت آپ ها و کسب و کارهای نو در پیشبرد کشاورزی گفت: بانک کشاورزی از ورود آن ها به بخش موصوف حمایت کرده و بخشی از ادارات تخصصی را ماموریت داده است تا پیگیر مسائل آن ها در شعب این بانک باشند.
وی در پایان با قدردانی از تلاش های مهندس قزلباش در مدت حضورشان به عنوان مدیر شعب بانک کشاورزی در استان خراسان جنوبی ، مهندس مودی را به عنوان مدیر جدید شعب این بانک در استان معرفی کرد.
سخنرانی معاون امور اقتصادی استانداری، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان، مدیر شعب بانک کشاورزی استان خراسان رضوی و مدیران اسبق و جدید بانک کشاورزی استان خراسان جنوبی از دیگر برنامه های این مراسم بود.
شایان ذکر است رییس هیات مدیره بانک کشاورزی در این سفر با استاندار خراسان جنوبی نیز دیدار و درباره اولویت های بخش کشاورزی استان و برنامه ها وتلاش های صورت گرفته گفت و گو کرد.